REUTERS

Незважаючи на фінансову кризу в Росії, санкції ЄС проти Москви повинні залишитися в дії. "Звісно ми хвилюємося з приводу того, як розвивається ситуація у Росії ", - цитує міністра фінансів Німеччини Вольфґанґа Шойбле німецька газета Rheinische Post у середу, 24 грудня, передає «Німецька хвиля» з посиланням на AFP.

Утім, за його словами, лише Москва може врятувати країну від дефолту. Анексія Криму та постійне порушення режиму припинення вогню в Україні не може залишитися без відповідної реакції, переконаний Шойбле. Він вважає, що Росії слід наново налагодити співробітництво з Заходом.

"Я щодня сподіваюсь, щ о Росія знайде спосіб відновити кооперацію з Заходом. Але поки цього не станеться, санкції залишатимуться в дії", - передає його слова dpa.

Відео дня

Читайте такожСанкції проти Росії почали приносити результати - Туск

Як відомо, навесні наступного року на саміті ЄС планується обговорити перспективу можливості скасування штрафних заходів проти Москви. Раніше у Брюсселі зазначали, що санкції, які ЄС ухвалює проти Кремля, наближених до нього офіційних осіб та комерційних структур, реагуючи на анексію Криму та підтримку сепаратистів на Сході України, запроваджуються тимчасово.

Читайте такожМеркель: РФ не поважає суверенітет України, тому санкції неминучі

Нещодавно канцлерка Німеччини Анґела Меркель заявила про те, що санкції триватимуть доти, доки Москва нехтуватиме європейськими цінностями у зв’язку з кризою в Україні. Вона переконана, що Європа не може дозволити й не дозволить порушувати принципи права, поваги та партнерства.