На чітку вимогу киян прибрати зайву бюрократію Департамент земельних ресурсів КМДА суттєво спростив процедуру видачі документів.

Про це повідомив директор Департаменту Петро Оленич в інтерв’ю «OpenKyiv».

«За невеликий проміжок часу у нас вже є реальні досягнення у цьому напрямку. Структуру роботи Департаменту змінено у такий спосіб, щоб зменшити кількість документів, черг за ними та зекономити час киян. Раніше прийом громадян підрозділами Департаменту відбувався лише два рази на тиждень і тривав обмежену кількість годин. Після звернення людям доводилося чекати два з половиною тижні і приходити вдруге, щоб отримати довідку. Сьогодні ж процедура отримання довідки зводиться до одного документу і одного відвідування Департаменту», – сказав Петро Оленич.

Відео дня

Наприклад, довідку про грошову оцінку тепер можна отримати щодня протягом 15 хвилин із моменту звернення. А вже найближчим часом цю довідку можна буде отримати онлайн через «кабінет киянина» за допомогою цифрового підпису, BankID або картки киянина.

Крім того, у майбутньому заплановано надавати всі послуги Департаменту за допомогою електронних сервісів.

«Наразі спільно із Державною фіскальною службою України ми тестуємо електронну систему обліку договорів оренди, а також здійснення плати за землю у режимі онлайн. У такий спосіб ми зможемо контролювати виконання договірних відносин та своєчасно отримувати орендну плату в бюджет міста. Це дуже важливий крок до впорядкування земельних відносин у Києві, забезпечення їхньої прозорості та ефективності згідно зі світовими стандартами», – переконаний Петро Оленич.

Він також додав, що Департамент тісно співпрацює із фахівцями технології міського управління Kyiv Smart City у процесах планування міського середовища.