Ілюстрація REUTERS

Посол Сполучених Штатів Америки в Україні Марі Йованович заявляє, що агресія Російської Федерації в Азовському морі спричиняє негативний економічний вплив на Україну.

Читайте такожУкраїнські порти втратили понад мільярд гривень через дії Росії в Азовському морі - Омелян

Про це йдеться в повідомленні Посольства США в Україні в мікроблозі Twitter.

Відео дня

"Під час мого візиту в Маріупольський порт мене стурбувало те, що я побачила - негативний економічний вплив на Україну зростаючої російської агресії в Азовському морі", - підкреслила Йованович.

"США підтримують суверенітет і територіальну цілісність України, і закликають Росію припинити переслідування міжнародних морських перевезень в Азовському морі", - заявила дипломат.

Як повідомляв УНІАН, Європарламент 25 жовтня схвалив резолюцію, в якій закликав усі країни-члени Європейського Союзу в Раді ЄС бути готовими посилювати санкції проти РФ в разі загострення ситуації в Азовському морі.

Крім того, в резолюції висловлюється стурбованість постійної мілітаризацією Росією в регіоні Чорного та Азовського морів і засуджуються зловживання РФ з надмірними перевірками торговельних суден України і країн-членів Євросоюзу в Азовському морі.

Також ЄП запропонував призначити спеціального представника Євросоюзу у справах Криму і Донбасу.