НАБУ завершило досудове розслідування у справі про незаконне збагачення Омеляна / фото УНІАН

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян почав вивчати матеріали своєї кримінальної справи про незаконне збагачення, порушеної проти нього Національним антикорупційним бюро України (НАБУ).

Читайте такожАнтикорупційне бюро завершило розслідування справи Омеляна

"НАБУ завершило досудове розслідування, зараз ми ознайомимося з усіма матеріалами, потім підемо до суду, і в суді кожен буде відстоювати свою позицію: НАБУ – свою, я – свою", - повідомив міністр інфраструктури в ефірі одного з телеканалів.

Відео дня

Він також додав, що 19 листопада йому повернули закордонний паспорт, який було раніше вилучено в рамках даного розслідування НАБУ.

"Для мене велика честь бути першим міністром, життя якого просвічено рентгеном, але те, що було знайдено, це просто смішно. Одна з цілей цієї акції - вибити мене з колії, але я працюю, незважаючи ні на що, не зменшуючи темпів", - резюмував він.

Як повідомляв УНІАН, 13 вересня співробітники Національного антикорупційного бюро України вручили Омеляну підозру в незаконному збагаченні, використанні або придбання авто для брата та недекларуванні проживання в будинку протягом двох тижнів в 2016 році.

За даними НАБУ, Омелян з 2000 року до цього часу перебуває на державній службі і в період з 1 січня 2000 року по 26 квітня 2018 року отримав 2,17 мільйона гривень офіційного доходу, тоді як видатки становили тільки в період з 2008 року по 26 квітня 2015 року як мінімум 3,45 мільйона гривень.

Також в НАБУ стверджують, що в 2015 році, перебуваючи на посаді заступника міністра інфраструктури України, чиновник придбав у власність активи, законність підстав отримання яких не підтверджена доказами і вартість яких значно перевищує її законні доходи.

Омелян порівняв кримінальне провадження, відкрите стосовно нього за підозрою в незаконному збагаченні, з боротьбою "з бабками в підземних переходах" і заявив, що вимагатиме притягнення до відповідальності тих слідчих НАБУ.

14 вересня Солом'янський районний суд Києва обрав Омеляну запобіжний захід у вигляді особистої поруки.

На Омеляна також покладено низку процесуальних обов'язків: прибуття за першою вимогою до детективів НАБУ; повідомлення детективів про зміну свого місця проживання чи роботи; утримання від спілкування зі свідками. При цьому міністру необхідно було здати на зберігання паспорта, зокрема, закордонний.