Ілюстрація REUTERS

Промислове виробництво в Україні в листопаді 2018 року в річному вираженні - в порівнянні з листопадом 2017 року - без урахування коригування на ефект календарних днів знизилося на 0,9% після зростання на 1,4% за аналогічного вимірювання у жовтні.

Читайте такожГаз для промисловості подорожчав

Як свідчать дані на сайті Державної служби статистики України, з урахуванням коригування на ефект календарних днів, падіння промвиробництва в листопаді в річному вираженні становить 0,7% після зростання на 0,3% за аналогічного вимірювання місяцем раніше.

Відео дня

Порівняно з попереднім місяцем – жовтнем 2018 року промвиробництво в листопаді без урахування коригування на ефект календарних днів впало на 2,1%, з урахуванням коригування – на 0,5%.

За інформацією Держстату, найбільше падіння в листопаді в річному вираженні зафіксоване у виробництві електричного обладнання (33,8%), хімічній промисловості (26,4%), текстильному виробництві (9,4%).

Разом з тим, в листопаді у низці галузей зафіксовано зростання виробництва в річному вираженні, у тому числі найбільше - у виробництві комп'ютерів, електронної та оптичної продукції (52,9%), фармацевтиці (7,9%), виробництві меблів та іншої продукції (6,2%).

Держстат нагадав, що дані наводяться без урахування окупованих територій Автономної Республіки Крим, а також у Донецькій і Луганській областях.

Як повідомляв УНІАН, промислове виробництво в Україні в жовтні 2018 року в річному вираженні без урахування коригування на ефект календарних днів зросла на 1,4% після падіння на 1,3% в аналогічному вимірі у вересні.

У 2017 році в Україні зафіксовано падіння промвиробництва на 0,1% після зростання на 2,8% у 2016 році.