Ілюстрація REUTERS

Тимчасове припинення роботи уряду ускладнило ремонт ілюмінації на Національній різдвяній ялинці США.

Читайте такожЗМІ назвали терміни "шатдауну" в США

Про це повідомляє ABC Washington з посиланням на заяву Служби національних парків, передає РБК.

Відео дня

«Припинення фінансування 22 грудня призвело до того, що ми не можемо вирішити проблему так швидко, як нам би хотілося», — заявив представник департаменту. За його словами, служба вишукує можливість укласти окрему угоду на ремонт гірлянди, яка вийшла з ладу, використовуючи для цього пожертвування.

На час ремонту вогні на ялинці, яка росте біля Білого дому і традиційно використовується в якості головної різдвяної ялинки країни, запалюватися не будуть, а сама вона буде недоступна для відвідувачів. Служба національних парків пізніше повідомила, що отримала приватне пожертвування, призначене для ремонту гірлянди, однак поки невідомо, чи вистачить цих грошей.

Раніше, 22 грудня, чоловік у стані «емоційного розладу» спробував залізти на головну різдвяну ялинку США, встановлену в парку неподалік від Білого дому. За даними поліції, в результаті йому вдалося забратися на висоту близько 5 м. Правоохоронці провели з чоловіком переговори, а після того як він зліз з дерева, відправили в лікарню для психіатричного обстеження. В результаті інциденту було пошкоджено гірлянди, які прикрашають різдвяну ялинку.

Раніше через нездатність конгресу США домовитися про фінансування на наступний рік з питань безпеки американських кордонів була припинена робота частини американських федеральних установ. Без фінансування тимчасово залишилися міністерства внутрішніх справ, сільського господарства, житлового будівництва і міського розвитку, казначейство, міністерство торгівлі і національної безпеки, Держдепартамент і Мінфін.

Служба національних парків США підпорядковується Міністерству внутрішніх справ країни, оскільки це відомство відповідає за питання, пов'язані з використанням земель. Під час призупинення роботи уряду національні парки США і низка пам'яток, за які відповідає відомство, закриваються для відвідувачів або працюють зі скороченим штатом.

При цьому робота Пентагону, Міністерства у справах ветеранів, а також МОЗ не припиняється, оскільки конгрес раніше схвалив їх фінансування до кінця вересня 2019 року.