Ілюстрація REUTERS

Китай планує в 2019 році скасувати мита на імпорт та експорт низки товарів, щоб гарантувати собі постачання сировини на тлі напруженості у торговельних відносинах з США і збільшення обсягу вантажів, що відправляються.

Читайте такожКитай призупинить дію додаткових мит на американські автомобілі

Мита на імпорт кормового борошна з ріпакової, бавовняної, соняшникової та пальмової макухи будуть скасовані з 1 січня 2019 року, йдеться в заяві міністерства фінансів країни, опублікованій на сайті відомства в понеділок, передає Рейтер.

Відео дня

Торгова війна КНР і США підірвала стійкість глобального ринку сої, оскільки Китай практично припинив весь імпорт американських соєвих бобів після введення в липні додаткового 25-відсоткового мита.

Хоча тепер Китай відновив закупівлю соєвих бобів зі США, мита на американські олійні культури залишаються чинними, і скасування тарифів на кормове борошно може сприяти покращенню надійності поставок цього виду продукції до КНР, кажуть аналітики.

Мита на імпорт матеріалів для виробництва деяких фармацевтичних товарів також будуть знижені до нуля, йдеться в заяві міністерства фінансів.

Крім того, Китай збереже порівняно низький рівень мит на імпорт авіаційних двигунів - у розмірі 1 відсотка, щоб сприяти розвитку авіаційної промисловості країни.

Що стосується експорту, Китай наступного року не стягуватиме мита на 94 види товарів, включаючи добрива, залізну руду, кам'яновугільну смолу і деревну масу.

Мита на 298 видів продукції в галузі інформаційних технологій будуть знижені з липня 2019 року, йдеться в заяві.