Компанія Тігіпко оголосила про примусовий викуп решти акцій заводу у міноритаріїв / фото УНІАН

Підконтрольна Сергію Тігіпко кіпрська компанія Еwins, що володіє 94% акцій заводу "Кузня на Рибальському", викупить акції заводу у міноритаріїв.

Читайте такожНа забудові Рибальського півострова президентська «Кузня» заробить до $500 мільйонів - ЗМІ

Про це повідомляє ZN.ua з посиланням на систему розкриття даних НКЦПФР.

Відео дня

"Згідно з розміщеним у системі публічного безвідкличним вимогу, акції будуть примусово викуплені за ціною 2589,14 гривні за штуку (номінал 49 гривень). Ціна викупу визначена за результатами незалежної оцінки", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, Антимонопольний комітет України (АМКУ) надав дозвіл бізнесменові Сергію Тігіпко на придбання понад 50% акцій заводу "Кузня на Рибальському. Раніше повідомлялося, що група "ТАС" Тігіпко досягла попередньої домовленості про купівлю заводу.

26 вересня стало відомо, що фонд "Прайм Ессетс Кепітал", який управляє активами Петра Порошенка, знайшов покупця для "Кузні на Рибальському". Також повідомлялося, що перед продажем заводу понад 60 000 квадратних метрів нерухомості передали компанії "Строй-Реновація". Остання була заснована три місяці тому "Кузнею", а її кінцевими бенефіціарами є Порошенко і Кононенко.

Колишня "Ленінська кузня" раніше спеціалізувалася на будівництві буксирних пароплавів, морських риболовецьких траулерів, корпусів транспортних суден, а також кораблів для ВМС. За даними компанії, в 2016 році чистий прибуток "Ленкузні" за міжнародними стандартами фінансової звітності становить 8,5 мільйона гривень, тоді як 2015 рік компанія завершила з чистим збитком в 5,54 мільйона гривень.