Проводити утеплення житлових будинків в Україні можна без дозволів / фото УНІАН

Для проведення будівельних робіт з комплексної теплоізоляції вже введених в експлуатацію житлових будинків не потрібно отримувати дозвільні документи.

Читайте такожОСББ збільшили суму «теплих» кредитів в 5 разів

Як повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе на своїй сторінці в Facebook, відповідні зміни містяться в оновленому переліку будівельних робіт, що не вимагають документів на їх виконання, затвердженому Кабінетом міністрів України.

Відео дня

"Раніше, щоб виконати утеплення житлового будинку, стін, даху або горища, потрібно було отримувати обов'язковий дозвіл Держархбудінспекції. Це могло затягувати проведення таких робіт на кілька місяців. Тому, оновлюючи перелік нескладних будівельних робіт, які можуть виконуватися без дозволу і не вимагають введення в експлуатацію, ми включили в нього роботи з теплоізоляції приватних і багатоквартирних житлових будинків ", - написав він.

За словами Парцхаладзе, це стосується індивідуальних житлових будинків, що відносяться до об'єктів з незначними (СС1) наслідками, і багатоквартирного житла висотою до 100 метрів - об'єктів з середніми (СС2) наслідками.

Як повідомляв УНІАН, 18 грудня 2018 року Кабінет міністрів прийняв постанову, якою затвердив оновлений перелік будівельних робіт, що не вимагають документів, які дають право на їх виконання і по закінченні яких об'єкт не підлягає прийняттю в експлуатацію.