Ілюстрація REUTERS

Операції з постачання відходів і брухту деяких чорних і кольорових металів (мається на увазі імпорт брухту) звільняються від оподаткування податком на додану вартість до 1 січня 2022 року.

Читайте такожПромвиробництво в Україні скоротилося після зростання місяцем раніше

Таке рішення прийняв Кабінет міністрів України, повідомляє Zn.ua.

Відео дня

Таким чином, уряд продовжив дію відповідної постанови від 12 січня 2011 року.

У Кабміні вважають, що продовження дії режиму звільнення від ПДВ сприятиме підвищенню конкурентоспроможності української металопродукції.

Імпорт металобрухту звільнили від ПДВ ще на кілька років

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада України 17 травня прийняла закон, що передбачає продовження на рік терміну дії експортного мита на відходи та брухт чорних металів, а також її підвищення до 42 євро за тонну з 30 євро за тонну.

В липні 2016 року Рада прийняла з поправками президента закон, що передбачає підвищення терміном на один рік експортного мита на відходи та брухт чорних металів до 30 євро за 1 тонну, а також скасування обов'язкової державної реєстрації контрактів на експорт металобрухту. У липні 2017 року мито було продовжено ще на один рік.

Українські металургійні компанії неодноразово виступали з вимогами обмежити експорт металобрухту, оскільки, на їхню думку, у меткомбінатів спостерігається дефіцит брухту, а його вивезення з країни негативно позначається на металургійної галузі.