Папери «Русала» і En+ впали / фото censor.net.ua

Акції «Русала» і глобальні депозитарні розписки (ГДР) En+ подешевшали на тлі новин про пропозиції представників Конгресу США відкласти зняття санкцій з компаній Олега Дерипаски.

Читайте такожBloomberg оцінило втрати найбагатших людей світу в $511 мільярдів

Папери «Русала» на Московській біржі вранці подешевшали на 3,1%,.НДР En+ — на 5,3%. Раніше сьогодні, 9 січня, зниження було сильнішим — акції «Русала» подешевшали на 4,1%, НДР En+ — на 7,5%, передає «Комерсант».

Відео дня

Раніше голови семи комітетів Палати представників Конгресу США закликали Мінфін відкласти зняття санкцій з компаній Олега Дерипаски En+, «Русал» і «Євросибенерго». Конгресмени хочуть упевнитися, що такий крок виправданий. Для цього вони попросили міністра фінансів Стівена Мнучина зустрітися з ними і відповісти на питання.

Нагадаємо, «Русал» й інші активи російського олігарха Дерипаски потрапили в чорний список Мінфіну США в квітні 2018 року. Пізніше влада США заявила про готовність зняти санкції з компаній, якщо Дерипаска перестане їх контролювати.

19 грудня Мінфін США повідомив, що через 30 днів виключить з санкційного списку En+, «Русал» і «Євросибенерго», оскільки Олег Дерипаска скоротить свою частку в них. Сам бізнесмен залишається під санкціями.