В Україні продовжують працювати над здешевленням "теплих" кредитів / фото УНІАН

На регіональні програми здешевлення "теплих кредитів" в 2019 році виділено понад 100 мільйонів гривень, повідомила прес-служба Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження.

Читайте такожЄвросоюз виділить Україні 54 мільйони євро на Фонд енергоефективності

"З року в рік місцева влада у тісній співпраці з Держенергоефективності дедалі активніше надають підтримку населенню та ОСББ (об'єднання співвласників багатоквартирних будинків - УНІАН) в утепленні будинків. Так, місцевими органами влади виділено 106 мільйонів гривень на реалізацію майже 60 місцевих програм здешевлення "теплих кредитів" в 2019 році. Це вже становить 65% від загального обсягу фінансування програм в 2018 році", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Очікується, що всього в поточному році обсяг фінансування всіх місцевих програм перевищить на 10% показники 2018 року.

Як зазначив глава Держенергоефективності Сергій Савчук, в 2018 році була введена 171 місцева програма здешевлення "теплих кредитів", що на 10% більше, ніж у 2017 році.

При цьому на їх реалізацію було виділено 166 мільйонів гривень, що на 30% перевищує показник 2017 року.

"Важливо, що відповідальність місцевої влади допомоги населенню в питаннях енергоефективності значно зросла", - цитує прес-служба агентства Савчука.

За місцевими програмами в минулому році близько 40 тисяч сімей отримали, крім державного, додаткове відшкодування з "теплим кредитами" на загальну суму близько 135 мільйонів гривень (у 2017 обсяг компенсації з місцевих бюджетів становив 72 мільйони гривень).

Як повідомляв УНІАН, Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження планує запустити програму підвищення енергоефективності - "теплі" кредити для промисловості за рахунок збільшення екологічного податку за викиди вуглекислого газу.