Mcdonald's програв позов за торгову марку Big Mac в Євросоюзі / фото flickr.com

Відомство інтелектуальної власності Європейського Союзу (EUIPO) позбавило одну з найбільших світових мереж швидкого харчування Mcdonald's ексклюзивного права на товарний знак Big Mac.

Читайте такожmcdonald's судитися з українською компанією через торговельну марку Mc'Corn – ЗМІ

Як повідомляє Fox News, корпорація програла позов проти ірландської мережі швидкого харчування Supermac's. Результат судового процесу означає, що Supermac's буде дозволено розширити свою мережу по всій Великобританії і що Mcdonald's більше не має права на свою торговельну марку Big Mac в Європейському Союзі.

Відео дня

Supermac's тепер може розширити свою франшизу по всьому Сполученому Королівству і назвати будь-які продукти харчування для продажу як Big Mac, пише видання. Mcdonald's спробувала зупинити розширення Supermac's по всьому Євросоюзу. При цьому американська компанія стверджувала, що споживачі будуть плутати назву Supermac's з культовим бургером Big Mac, передає РБК.

В процесі Supermac's послалася на юридичну тактику Mcdonald's, яка реєструє фірмові найменування і «зберігає їх у скрині війни, щоб використовувати проти майбутніх конкурентів».

Своє рішення EUIPO обгрунтувало тим, що Mcdonald's не надала докази дійсного використання товарного знака Big Мас. «Очевидно, EUIPO не вважало використання Big Mac у назві бургера достатнім доказом того, що Mcdonald's дійсно використовує цю торгову марку», — пише видання.

Тепер Supermac's може використовувати найменування Big Mac для будь-яких своїх продуктів. Товарний знак, який тепер був відкликаний, спочатку був наданий Mcdonald's для використання в Європейському Союзі в 1996 році.

У 2015 році Supermac's намагалася розширити свою діяльність у Великобританії і Європі, однак тоді подальший розвиток мережі було зупинено після програшу в суді: Mcdonald's вдалося довести схожість між назвами Supermac і Big Mac.

Поки невідомо, чи скористається Mcdonald's правом на апеляцію.