ОАЕ і Саудівська Аравія створять криптовалюту / фото УНІАН

Об'єднані Арабські Емірати та Саудівська Аравія прийняли рішення створити спільну криптовалюту в рамках зміцнення стратегічного партнерства між країнами.

Читайте такожПрив'язана яжуть курс до криптовалюти: у Венесуелі вирішили змінити грошову систему

Про цю ініціативу було оголошено на черговому засіданні еміратсько-саудівської координаційної ради в Абу-Дабі, повідомило еміратський інформаційне агентство WAM, передають "Ведомости".

Відео дня

На початковому етапі використовувати криптовалюту зможуть тільки центробанки і комерційні банки обох країн. Метою впровадження криптовалюти називається полегшення транскордонних платежів. Крім того, на її прикладі влада ОАЕ і Саудівської Аравії планує вивчити блокчейн-технологію, провести оцінку ризиків у сфері кібербезпеки, а також проаналізувати вплив криптовалют на фінансові ринки.

Крім того, на засіданні ради, яку очолюють спадкові принци Абу-Дабі і Саудівської Аравії Мухаммед бен Зайд Аль Нахайян і Мухаммед ібн Салман Аль Сауд, були прийняті ще шість ініціатив. Наприклад, було вирішено спростити двосторонні митні процедури між країнами, а також провести спільні навчання з оцінки стійкості постачання життєво важливих товарів у разі кризи або стихійного лиха.

ОАЕ і Саудівська Аравія є членами Ради співробітництва арабських держав Перської затоки. Однак на тлі кризи навколо Катару дві країни почали більше уваги приділяти двостороннім відносинам.