Голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Валентин Резніченко повідомив сьогодні про те, що минулого року в області через систему Prozorro було виставлено понад 100 тисяч лотів на суму, що перевищує 72 млрд гривень.

«Prozorro» - це запорука прозорості державних закупівель та ефективний метод боротьби з корупцією. З початку 2018 року в Дніпропетровській області зареєстровано понад 100 тис. тендерів на суму понад 72 млрд. гривень», - розповів Резніченко.

Він зазначив, що найактивніша в системі - Дніпропетровська ОДА. Підрозділи облдержадміністрації оформили понад 25 тисяч закупівель на суму понад 23 млрд. грн. «Ці ресурси ми отримали в результаті успішної реформи децентралізації, яку ініціював президент Петро Порошенко. І тепер від місцевої влади і громад залежить, наскільки ефективно вони ними розпоряджатимуться», - сказав Резніченко.

Відео дня

Облдержадміністрація Дніпропетровщини регулярно проводить семінари для підприємців та навчає їх роботі в Prozorro.

За словами Резніченка, в системі зареєстровано понад 15 тисяч підприємців регіону, які беруть участь в торгах по всій Україні.

«Це ті люди, які повірили в реформу, в команду Дніпропетровської ОДА, і на собі відчули, що в Prozorro можна вигравати. Ми провели вже понад півсотні практичних семінарів. Вони користуються популярністю і збирають в ОДА тисячний зал», - заявив Резніченко.