Металурги просять про допомогу / фото УНІАН

Вітчизняним виробникам оцинкованого прокату було завдано шкоди внаслідок хвилі зростання імпорту, який надходив в Україну за демпінговими цінами з Китаю і Росії.

Про це повідомляє в інтерв'ю виданню "Метал Експерт" директор з маркетингу "Метінвест Холдинг" Роман Курашев, пише "Мінпром".

За словами Р. Курашева, без прийняття заходів з боку держорганів становище українських металургів може ще більше погіршитися.

Відео дня

Читайте такожУкраїні необхідно продовжити вигідне експортне мито на брухт, – експерт

"На тлі введення захисних заходів у Європі, США, Канаді, Туреччині та деяких інших країнах ми очікуємо істотне зростання імпорту з КНР і РФ, що ще більше погіршить становище вітчизняної галузі оцинкування. У зв'язку з цим заявник наполягає на введенні попередніх антидемпінгових заходів у вигляді мита, щоб припинити факт демпінгу, та сподівається, що держоргани найближчим часом приймуть рішення про їх введення", – повідомляє Р. Курашев.

При цьому, за словами експерта, окремою проблемою є те, що оцинкований прокат, який надходить в Україну за демпінговими цінами, є неякісним.

В результаті страждає не тільки металургійна галузь України, але і кінцевий споживач, який постійно стикається з фактами фальсифікації з боку недобросовісних трейдерів і переробників, купуючи низькоякісний китайський матеріал під виглядом вітчизняного.