Цього разу риболовецьке судно уцінили одразу на 20% / фото ТСН.uа

Арештоване російське риболовецьке судно "Норд" повторно виставлено на продаж зі зниженням ціни, але тепер на 20%.

Читайте такожРосіян з судна "Норд" обміняли на українських моряків

Про це йдеться на сайті Міністерства юстиції України.

Відео дня

"Попередні торги не відбулися, оскільки жоден із зареєстрованих учасників не сплатив гарантійний внесок для участі в торгах. Згідно із законодавством, судно виставлено на наступний аукціон з пониженням ціни", - йдеться в повідомленні.

Судно побудовано в 1989 році в місті Азов (Ростовська область РФ). Довжина - 23,6 метра. Ширина - 6,5 метра. Потужність головного двигуна - 165 кВт. Чиста місткість - 32 тонни.

"Згідно з правилами проведення торгів, АРМА знову виставила лот зі зниженням ціни на 109 310 гривень, що становить приблизно 20% від початкової ціни", - зазначив генеральний директор ДП "СЕТІВ" OpenMarket Віктор Вишнєв.

Стартова ціна на торгах становить 1 359 163 гривні. Дата проведення аукціону: 11 лютого 2019 року.

Як повідомляв УНІАН, 25 березня українські прикордонники затримали в Азовському морі риболовецьке судно "Норд". Судно, зареєстроване на тимчасово окупованій території АР Крим, йшло під прапором Росії. На його борту знаходився екіпаж у складі 10 осіб, у всіх були паспорти громадян РФ. Капітану судна "Норд" Володимиру Горбенко, який забезпечив незаконний виїзд екіпажу з окупованого Криму з метою промислового лову риби, загрожує до 5 років позбавлення волі. Він звинувачується в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 1 ст. 249 (незаконний рибний промисел) і ч. 2 ст. 332-1 (порушення порядку в'їзду-виїзду з тимчасово окупованої території України) Кримінального кодексу.

18 липня заступник начальника управління прокуратури АР Крим Єгор Ребров заявив, що екіпаж "Норд" може вільно повернутися в Крим за українськими паспортами, виданими до окупації півострова Росією.

4 жовтня прокуратура направила обвинувальний акт стосовно капітана судна "Норд" в Апеляційний суд Києва для визначення підсудності.

19 жовтня прокуратура Автономної Республіки Крим передала арештоване судно "Норд" Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Судно було виставлено на продаж на аукціоні СЕТАМ, проте призначені на 7 листопада торги не відбулися, так як заявки усіх 12 потенційних учасників були відхилені.

Довідка УНІАН. АРМА (Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів) є центральним органом виконавчої влади зі спеціальним статусом, уповноваженим на формування і реалізацію державної політики у сфері виявлення та розшуку активів, які можуть бути арештовані в кримінальному провадженні, а також на управління активами, заарештованими в кримінальному провадженні.

Державне підприємство "Система електронних торгів арештованим майном" (СЕТАМ) працює з 26 жовтня 2015 року. До цього система електронних торгів СЕТІВ працювала в експериментальному режимі в трьох областях з 1 травня 2014 року. У вересні 2017 року держпідприємство СЕТІВ змінило назву електронного майданчика для торгів на OpenMarket.