Доступ до інтернету буде у кожному номері готелю / фото УНІАН

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон) пропонує змінити державні будівельні норми (ДБН) і зобов'яже проектувальників передбачати можливість підключення до швидкісного Інтернету (дротового і бездротового) в готелях у кожному номері.

Читайте такожВ українських школах з'являться евакуаційні двері "антипаніка"

Як повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook, відповідні зміни до ДБН «Будівлі і споруди. Готелі» вже затверджені і будуть опубліковані найближчим часом.

Відео дня

«Життя без Інтернету в 21-му столітті неможливе. Сьогодні з ним пов'язано практично все: робота, навчання, відпочинок. Тому в готелях теж дуже потрібен доступ до Інтернету, що має бути передбачено під час їх проектування. Однак у діючих державних будівельних нормах з проектування готелів взагалі немає вимоги щодо облаштування мережі Інтернет. Тому зараз при оновленні цих ДБН ми прописали, що під час проектування готелів слід передбачати доступ до Інтернету в кожному номері. Найближчим часом зміни будуть опубліковані і незабаром набудуть чинності", - написав він.

За словами Парцхаладзе, згідно зі змінами, розрахунок точок доступу до мережі Інтернет для будівель готелів рекомендується виконувати з урахуванням можливості встановлення у кожному номері не менше 2-х приєднувальних пристроїв (якщо інше не обумовлено завданням на проектування).

«Приєднувальні пристрої також встановлюються в основних приміщеннях загального користування. Наприклад, у холі або вестибюлі», - написав він.

Як повідомляв УНІАН, раніше Мінрегіон зобов'язав проектувати в готелях не менш як 10% місць з урахуванням потреб людей з інвалідністю.

Довідка УНІАН. Державні будівельні норми (ДБН) - обов'язкові до виконання нормативні документи, що використовуються під час проектування нових і реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.