Мінрегіон має намір дозволити проектувати кухні-ніші / фото УНІАН

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон) пропонує змінити державні будівельні норми (ДБН) і дозволити в квартирах з двома і більше кімнатами проектувати кухні, які не відокремлені від інших приміщень стінами, так звані кухні-ніші.

Читайте такожГотелі в Україні зобов'яжуть передбачати доступ до інтернету в кожному номері

Як повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе на своїй сторінці в Facebook, розглядається можливість оновлення ДБН «Житлові будинки. Основні положення».

Відео дня

«Хочемо забрати ще одну застарілу норму в ДБН - проектувати квартири тільки з традиційним покімнатним плануванням, ввівши можливість використовувати сучасні планувальні рішення, зокрема, проектувати кухні-ніші. Сьогодні це дозволено робити лише в однокімнатних квартирах. Ми пропонуємо впровадити можливість такого проектування і для квартир великих габаритів - двокімнатних, трикімнатних тощо», - написав він.

Парцхаладзе відзначив, що це дасть змогу більш ефективно організовувати житловий простір і сприятиме створенню комфортніших умов проживання.

«Згідно із запропонованими змінами, допускається передбачати кухню-нішу, якщо вона буде обладнана електричною плитою і механічною витяжною вентиляцією», - написав він.

Довідка УНІАН. Державні будівельні норми (ДБН) - обов'язкові до виконання нормативні документи, які використовуються при проектуванні нових і реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.