Віце-прем'єр зазначив, що грант покриє витрати на енергоаудит, матеріали та будівництво / фото УНІАН

Фонд енергоефективності затвердив свою грантову політику, про чим повідомив віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко.

Читайте такожГоловою наглядової ради Фонду енергоефективності ставши поляк

Як повідомляє прес-служба Кабінету міністрів, рішення було прийнято за результатами засідання Координаційної ради донорів Фонду енергоефективності та Мультидонорського трастового фонду, спеціально створеного Євросоюзом і урядом Німеччини для підтримки реформи енергоефективності в Україні.

Відео дня

За словами Зубка, затвердження грантової політики є одним з ключових питань роботи Фонду енергоефективності.

"Спільно з усіма нашими міжнародними партнерами було визначено, що для перших 300 проектів рекомендований розмір гранту становитиме: для пакета А ("легкий") - 40%, для пакету Б ("комплексний") - 50%. А також додатково плюс 20% для ОСББ (об'єднання співвласників багатоквартирних будинків - УНІАН), в яких проживає більше 50% субсидиантов. Кошти на рахунки ОСББ, які будуть впроваджувати енергоефективні заходи, у відповідності з програмами фонду та грантової угоди, будуть надходити в розрахунку 50 на 50 з Фонду енергоефективності та Мультидонорського трастового фонду", - цитує Зубко прес-служба.

Як сказано в повідомленні, грант буде покривати витрати на енергоаудит, проектну документацію, матеріали, обладнання та вартість робіт у відсотках відповідно до грантової політики.

Як повідомляв УНІАН, на початку червня 2017 року Верховна Рада прийняла закон про створення в Україні Фонду енергоефективності, метою якого є надання фінансової та технічної допомоги для энергомодернизации житлового фонду України. Частину коштів для роботи Фонду надається міжнародними донорами - урядом Німеччини та Європейською комісією.

В кінці березня 2018 року Кабмін затвердив положення про наглядову раду Фонду енергоефективності, а в травні - порядок його формування.

За словами прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, загальний бюджет Фонду енергоефективності в 2019 році складе близько 14 мільярдів гривень.