Попри співробітництво, торговельні відносини США та Китаю неідеальні / фото flickr.com/The White House

Можливі нові норми Всесвітньої торгової організації (СОТ) не призведуть до зміни "меркантилістської" торгової політики китайської влади.

Читайте такожЄврокомісія пропонує реформувати СОТ - презентувала перші ідеї

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на опубліковану в понеділок щорічну доповідь, яку було підготовлено для Конгресу апаратом представника США на торгових переговорах Роберта Лайтхайзера. 183-сторінковий документ присвячений питанням виконання Пекіном зобов'язань в рамках СОТ.

Відео дня

"Нереалістично очікувати успіху від будь-якого роду переговорів за новими правилами СОТ, які б обмежували існуючий підхід Китаю до економіки і торгівлі на конструктивній основі", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Сполучені Штати мають намір залучити Китай до відповідальності за будь-які несправедливі торгові практики, які завдають шкоди працівникам, підприємствам і фермерам США.

"Доки Китай не змінить свій підхід до економіки і торгівлі, Сполучені Штати будуть вживати всіх необхідних заходів для забезпечення того, щоб витрати на неринкову економічну систему Китаю покривалися самим Китаєм, а не з Сполученими Штатами, - йдеться в документі. - Китай зберігає свою неринкову економічну структуру і меркантилістський підхід до торгівлі на шкоду своїм торговим партнерам".

Зазначається, що досить малоймовірно, що Китай погодиться на нові правила, покликані змінити його торгову політику і економічну систему.

Як повідомляв УНІАН, на початку грудня президент США Дональд Трамп і голова КНР Сі Цзіньпін на зустріч на полях саміту Групи двадцяти в Аргентині домовилися вжити протягом трьох місяців кроки, націлені на укладення торговельної угоди між двома країнами. Глава Білого дому заявив, що погодився з 1 січня не підвищувати тарифи з 10% до 25% на китайську продукцію на загальну суму 200 мільярдів доларів, як він планував. Строк, протягом якого сторони зобов'язалися укласти торговельні домовленості, закінчується 1 березня. Якщо до того часу угоди досягти не вдасться, то мита будуть підвищені.