Металурги поліпшили умови та оплату праці / фото УНІАН

Минулого року зростання зарплат на підприємствах, що входять до складу групи "Метінвест", перевищило 30%.

Про це повідомив сьогодні директор по персоналу групи "Метінвест" Олександр Пімкін, передає «Мінпром».

При цьому він підкреслив, що зростання зарплат у ключових співробітників, які мають найбільшу кваліфікацію, за підсумками минулого року становило 40-45%. "У нас вже сьогодні зарплата ключових співробітників металургійного, гірничорудного і коксохімічного напрямків коливається в районі 1000-1200 дол. у гривневому еквіваленті", – розповів Пімкін.

Відео дня

Водночас, менеджер зазначив, що основні зусилля сьогодні "Метінвест" спрямовує на підвищення привабливості компанії як роботодавця. "Це створення безпечних і комфортних робочих місць, соціальні пакети, які ми надаємо нашим співробітникам. Минулого року ми впровадили індивідуальний соціальний пакет, коли працівник може самостійно набрати пакет опцій соціального пакету, який необхідний саме йому, враховуючи його вік, інтереси, наявність чи відсутність дітей", – зазначив він.

Пімкін також акцентував, що компанія продовжує реалізацію програм корпоративного соціального партнерства з містами присутності: "Це будівництво та реконструкція парків і зон відпочинку, проведення привабливих заходів для молоді – квестів і фестивалів, це фінансування проведення спортивних і культурних заходів".

"Все це покликане утримувати співробітників залишатися у своїх містах, наповнювати їх життя цікавим змістом і отримувати гідну винагороду за свою працю", – резюмував Пімкін.

"Метінвест" є вертикально інтегрованою гірничодобувною групою компаній, що управляє активами в кожній ланці виробничого ланцюжка від видобутку ЗРС і вугілля та виробництва коксу до випуску напівфабрикатів і кінцевої продукції зі сталі, трубопрокату і рулонів, а також виробництва іншої продукції з високою доданою вартістю. Група складається з видобувних і металургійних підприємств, що знаходяться в Україні, Європі і США та має мережу продажів з охопленням всіх ключових світових ринків.

Основними акціонерами "Метінвесту" є група СКМ (71,24%) і Смарт-холдинг (23,76%), спільно керують компанією.