Суд заарештував 14 нерухомих об'єктів компанії «Укогруп» у Києві / фото УНІАН

Печерський суд Києва за клопотанням слідчого відділу Національної поліції заарештував 14 нерухомих об'єктів компанії «Укогруп», яку пов'язують з київським забудовником Анатолієм Войцеховським, і передав їх в управління Нацагентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів.

Відповідне рішення опубліковано в Єдиному судовому реєстрі від 28 січня.

Згідно з даними розслідування поліції, фактичний керівник «Укогруп» у період з 2011 до 2014 року організував злочинну групу, яка ухилялася від сплати податків, самовільно займала земельні ділянки та почала їх забудову житловими будинками і торгово-офісними центрами.

Відео дня

Також, згідно з даними суду, посадові особи групи компаній «Укогруп» підозрюються у привласненні чужого майна, видачі підроблених документів і зловживанні службовим становищем.

Список незаконних будівництв різного ступеня готовності налічує 40 об'єктів. На 14 з них суд наклав арешт.

Читайте такожУ Києві поруч з "Палацом Україна" біля лінії метро хочуть побудувати 100-метрову висотку

Під арештом опинилися: ЖК "Нова Хвиля", по вул. Харківське шосе, 15-А; ЖК "Милославський", вул. Милославська, 31-В; ЖК "Совські ставки", вул. Кіровоградська, 70; Відділ продажів ЖК "Совські ставки"; ЖК "Синьоозерний", на перетині проспектів Правди і Гонгадзе; Відділ продажів ЖК "Синьоозерний"; Офісний центр "Домініон" по вул. Ушинського, 40; ЖК "Флагман" по вул. Лобачевського, 7; ЖК "Родинний затишок" по бульвару Гашека, 20, 22, 24; ЖК "Олімпійське містечко", ЖК "Панорамне містечко", ЖК "Панорамний" (зараз - "Деміївський квартал") по вул. Ракетній, 24; ЖК "Східна Брама" по вул. Світлій, 3; Відділ продажів ЖК "Східна Брама"; ЖК "Сосновий бір" по вул. Олевській; ЖК "Науковий" по вул. Петропавлівській, 40.

Довідка УНІАН. 25 жовтня 2016 року правоохоронці завершили досудове розслідування у справі проти київського забудовника Анатолія Войцеховського. Слідством встановлено, що Войцеховський у співучасті з іншими особами у 2004-2013 роках придбав частки в статутних капіталах низки підприємств, окремі з яких у 2014 році були переоформлені на підставних осіб. За допомогою цих підприємств злочинне угруповання самовільно захопило земельні ділянки під будівництво 40 об'єктів. Також встановлено непоодинокі факти повторного продажу квартир у житлових будинках, уже реалізованих іншим громадянам. Окремі об'єкти будівництва, які були введені в експлуатацію на підставі підроблених рішень судів, незаконно реєструвалися в Державному реєстрі нерухомого майна. Зокрема, встановлені порушення мали місце при будівництві ЖК «Перлина Троєщини» на вул. М. Закревського, 42А, БЦ «Домініон де люкс» на вул. Ушинського, 40, ЖК «Мега Сіті» на вул. Харківське шосе, 19 і 19-А, ЖК «Сосновий бір» (квартал вул. Олевської, Клавдіївської, Бахмацької).