vidrodzhennya.org.ua

Україні необхідно відмовитися від нав’язаної їй ззовні моделі аграрно-сировинної держави та віддати перевагу розвитку промисловості. Лише за таких умов вдасться забезпечити гідний рівень життя українців. 

Як передає прес-служба політсили, про це заявив співголова групи «Партія «Відродження» у ВР Віктор Бондар під час робочого візиту до Харкова, де відвідав заводи «ФЕД» та «Турбоатом», що є лідерами вітчизняної промисловості.

Завод «ФЕД» – одне з кращих у світі підприємств із випуску систем управління для літаків і космічних кораблів. Торік завод освоїв виготовлення нових агрегатів ще й для військових літаків.

Відео дня

АТ «Турбоатом» – одне з найбільших підприємств світу з проектування та виробництва парових турбін для ТЕС, ТЕЦ, атомних електростанцій (АЕС), гідравлічних турбін для гідроелектростанцій, іншого енергетичного обладнання. Підприємство постачає продукцію до 45 країн світу.

На думку Віктора Бондаря, ці харківські заводи є найкращим прикладом того, наскільки ефективною може бути українська економіка, якщо розвиватиметься у правильному напрямку.

«Прибуток «Турбоатому» за рік – майже 875 млн грн, прибуток заводу «ФЕД» – понад 1 млрд 300 млн грн. Це не тільки успішні прибуткові підприємства, а й світова слава держави. Тут створені тисячі робочих місць, забезпечена гідна оплата праці. І це приклад того, як має розвиватися країна, щоб стати успішною. Тому програма Партії «Відродження» чітко декларує зміну аграрно-сировинної моделі економіки, яку нам нав’язують ззовні, на пріоритети розвитку української промисловості!» – наголосив політик.

Він додав, що для реалізації програми партії «Відродження» у парламенті вже зареєстрована низка законопроектів.

«Ними пропонується створювати для промисловців умови: це і ввезення нового інноваційного обладнання без сплати мита та ПДВ, скасування податку на землю під соціальними об’єктами заводів, зниження податку на землю під промисловими цехами, запровадження інших стимулів. Наша мета – реалізувати конкретний план дій для виведення економіки з кризи. Ми знаємо, як зробити Україну сучасною промисловою державою, з якою рахуватиметься весь світ», – заявив Віктор Бондар.

Політик зазначив, що саме в Харкові він здобув освіту і почав свій трудовий шлях. За словами Бондаря, останніми роками в місті помітні позитивні зміни, і це відбулося значною мірою завдяки ефективній та злагодженій роботі команди партії «Відродження», широко представленій у місцевих органах влади.

«Сьогодні Харків – це європейське місто на сході країни. Воно стрімко розбудовується, тут наведена дисципліна в будь-яких комунальних питаннях. Мер міста, депутати та представники нашої команди партії «Відродження» контролюють кожен процес. Бо вони – люди справи і роблять конкретні речі. Я думаю, що відродження України почнеться саме з Харківщини і Харкова. Ми відродили Харків – відродимо і Україну», – сказав лідер партії.