Ілюстрація REUTERS

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон) планує внести зміни до державних будівельних норм (ДБН) щодо підприємств торгівлі, згідно з яким допускається без обмежень збільшувати висоту торгових залів, якщо це передбачено завданням на проектування та при обов'язковому дотриманні необхідних вимог.

Читайте такожВ Україні заборонять суцільну забудову в містах

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе на своїй сторінці в Facebook.

Відео дня

"Згідно з чинними нормами, можлива максимальна висота торгових залів в ТРЦ та інших закладах торгівлі обмежується. Для торгових залів з площею понад 400 квадратних метрів її можна підвищувати за відповідного обґрунтування максимум до 3,6 метра, для залів торгівлі понад 1000 квадратних метрів - до 4,8 метра. Однак у сучасних умовах при реалізації цікавих архітектурних проектів дотримання цих вимог не завжди можливо. Тому, оновлюючи цю ДБН, ми вирішили прибрати вимогу максимальної висоти торгових залів і ввести можливість проектувати їх будь-якої висоти", - написав він.

"Це дасть можливість підприємцям будувати сучасні й цікаві об'єкти, а відвідувачам - отримувати торгові послуги в сучасніших та комфортніших приміщеннях", - додав він.

Відповідно до запропонованих змін у ДБН, допускається збільшувати висоту поверхів з торговими залами при наявності відповідного обґрунтування щодо механізації, обладнання і конструкцій. При цьому мінімальна висота від підлоги до стелі має становити не менше 3 метрів, а для двосвітних торгових залів - не менше 5,8 метра при наявності антресолей.

Довідка УНІАН. Державні будівельні норми (ДБН) - обов'язкові для виконання нормативні документи, що використовуються при проектуванні нових і реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.