Ілон Маск / REUTERS

Комісія з цінних паперів і бірж США подала судовий позов проти головного виконавчого директора компанії Tesla Ілона Маска.

Читайте такожУ США Ілона Маска звинуватили в шахрайстві з цінними паперами

Про це повідомляє ITC.ua.

Відео дня

"Регулятор просить суд залучити Маска до відповідальності за неповажне ставлення і порушення умов укладеної раніше угоди. Причиною для такого звинувачення стала чергова публікація в сервісі мікроблогів Twitter", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, минулого року Комісія з цінних паперів і бірж США зацікавилася твітами Ілона Маска про викуп акцій Tesla і почала відповідне розслідування. Згодом між сторонами було укладено угоду, за умовами якого Маск мав виплатити штраф в сумі 20 мільйонів доларів (стільки ж мала виплатити Tesla), залишити пост голови ради директорів компанії та не повертатися на цю посаду протягом 3 років.

Але в одному з недавніх твітів Маска Комісія з цінних паперів і бірж США побачила порушення цієї угоди. Мова йде про таке повідомлення, в якому говориться, що у 2019 році Tesla випустить близько 500 тисяч електромобілів.

Зазначається, що перед публікацією у соціальних мережах важливої інформації Ілон Маск повинен був отримати схвалення з боку Tesla. Але Комісія з цінних паперів і бірж США стверджує, що Маск безпосередньо поділився цими "неточними та суттєвими даними з більш ніж 24 мільйонами осіб.

Зазначимо, раніше Маск заявляв, що Комісія не зможе перешкодити йому публікувати те, що він хоче, якщо ці відомості не несуть ризику вплинути на вартість акцій. Очевидно, регулятор вважає, що публікація відомостей та приблизних обсягів річного випуску електромобілів все ж може викликати зміну вартості цінних паперів компанії Tesla.