Ілюстрація REUTERS

Понад 87 тис. об'єктів нерухомості в Англії та Уельсі належить анонімним компаніям, зареєстрованим в офшорних зонах. Її загальна вартість становить щонайменше £56 млрд і може перевищувати £100 млрд, враховуючи інфляцію і брак даних про ціни.

Читайте такожБританський парламент відмовився від іншого референдуму щодо Brexit

Про це йдеться у дослідженні неурядової організації Global Witness, повідомляє РБК.

Відео дня

Відповідну інформацію фахівці Global Witness передали британському парламентському комітету, який розглядає можливість створення в країні реєстру кінцевих власників нерухомості. Влада зобов'язалася запровадити цей реєстр ще в 2016 році, однак процес затягнувся.

«Стає дедалі очевиднішим, що британська власність є одним із улюблених інструментів злочинців і корупціонерів для крадіжки і відмивання грошей», — говорить співробітник Global Witness Ава Лі.

У дослідженні вказується, що 40% анонімних об'єктів знаходиться в Лондоні: тільки на Cadogan Square, де середня ціна нерухомості становить £3 млн, їх розташовано щонайменше 134. Чимало об'єктів також знаходиться на Buckingham Palace Road.

У районі Вестмінстер можна виявити близько 10 тис. таких об'єктів, в Кенсінгтоні і Челсі — понад 5,7 тис., ще більше 2,3 тис. — в районі Камден і майже 2 тис. — Тауер-Хамлетс.