Фото УНИАН

Міністерство економічного розвитку й торгівлі України в рамках процесу реформування і скорочення штату впродовж найближчих двох місяців скоротить кількість співробітників на 30%, а потім – ще на 20%, повідомив під час Години запитань до уряду в парламенті міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус.

Він підкреслив, що скорочення персоналу міністерства йде «трохи довше, ніж планувалося», проте штатний розклад вже підписано.

Відео дня

«Кілька днів тому новий штат підписаний. Через два місяці в міністерстві буде на 30% менше співробітників. Скорочуватимемо функції. А до кінця осені – ще скорочення на 20%», - сказав міністр.

Читайте такожЕкономіка України за підсумками минулого року впала на 7% - Абромавичус

Раніше Абромавичус вже заявляв, що в рамках реформи міністерства має намір на 50% скоротити штат і представити нову структуру. Абромавичус зазначав, що штат відомства є дуже роздутим і неефективним, що викликає додаткові державні витрати і позначається на якості роботи міністерства.

У грудні Кабмін звільнив заступника міністра економрозвитку – торгового представника Валерія П‘ятницького. У лютому було звільнено заступників міністра Романа Качуру та Ігоря Веремія. Новим заступниками було призначено Руслана Коржа і Максима Нефьодова.