/ Фото УНИАН

Верховна Рада ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку переміщення товарів до району або з району проведення антитерористичної операції» (№ 2109а), внесений президентом України.

Як передає кореспондент УНІАН, за дане рішення проголосували 250 із 312 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

Ухвалені зміни доповнюють Закон "Про боротьбу з тероризмом" статтею 141 «Порядок переміщення товарів до району або з району проведення антитерористичної операції», яка передбачає, що переміщення товарів до району або з району проведення АТО здійснюється в порядку, що встановлюється Кабінетом міністрів за поданням Служби безпеки України.

Відео дня

Особи, винні у порушенні цього порядку, несуть відповідальність згідно із законом.

Читайте такожРада погодилась провести місцеві вибори на контрольованих Україною районах Донбасу

Також вносяться зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, який доповнюється статтею 2043 «Порушення порядку переміщення товарів до району або з району проведення антитерористичної операції». Статтею передбачено, що порушення порядку переміщення товарів до району або з району проведення АТО тягне за собою накладення штрафу на осіб, які переміщують такі товари, у розмірі від 10 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією таких товарів. Ті самі дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за порушення тягнуть за собою накладення штрафу на осіб, які переміщують такі товари, у розмірі від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією таких товарів.

Закон набирає чинності через 14 днів з дня його опублікування.

Читайте такожДепутати збільшили фінансування АТО на 5,3 мільярда гривень

Кабінет міністрів впродовж 14 днів після опублікування закону має затвердити порядок переміщення товарів до району або з району проведення АТО; привести свої нормативно-правові акти у відповідність із законом; забезпечити приведення актів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади у відповідність із законом.