REUTERS

Як передає власний кореспондент УНІАН, відповідне питання зазначено у порядку денному Ради ЄС, що пройде 27 листопада у Брюсселі.

"Рада розгляне тристоронні консультації з Україною та Росією і обговорить кризу в європейській металургійній індустрії", - написано в порядку денному.

Крім того, міністри обговорять підготовку до міністерської конференції СОТ, яка відбудеться в Найробі в грудні цього року.

Відео дня

Також до порядку денного внесено питання переговорів із США щодо партнерства у трансатлантичній торгівлі та інвестицій, переговори з Японією та інші.

Як повідомляв УНІАН, Євросоюз та Україна не мають наміру відкладати запровадження зони вільної торгівлі, яка почне діяти з 1 січня 2016 року, і вносити будь-які зміни до тексту Угоди про асоціацію.

Передбачалося, що режим вільної торгівлі між Україною і ЄС почне діяти з жовтня 2014 року. Однак у вересні 2014 року, після консультацій у Брюсселі представників Єврокомісії, України і РФ, сторони домовилися про відстрочення введення положень угоди до 31 грудня 2015 року.

Читайте такожТристороння зустріч ЄС-Україна-РФ з питань ЗВТ відбудеться в грудні в Брюсселі

Пізніше РФ знову заявила про необхідність відтермінувати вступ у дію угоди про зону вільної торгівлі між Євросоюзом та Україною. Російська сторона погрожує Україні повним товарним ембарго у разі, якщо угода набере чинності.

6 листопада прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк підкреслив, що режим вільної торгівлі з Євросоюзом буде запроваджений в рамках імплементації Угоди про асоціацію з ЄС і набере чинності з 1 січня 2016 року, незалежно від претензій третіх країн, особливо Росії.

1 грудня у Брюсселі заплановані чергові тристоронні консультації України, ЄС та Росії на рівні міністрів, які повинні подолати занепокоєння Москви з приводу запровадження ЗВТ між Україною та ЄС.