Фото УНИАН

Державна фіскальна служба сподівається найближчим часом залучити іноземних донорів для сплати послуг міжнародних компаній, які будуть управляти українськими митницями.

Про це повідомив журналістам голова ДФС Роман Насіров.

«Жодна з цих компаній не буде працювати безплатно. Це комерційні компанії, які працювали в Європі. Спочатку ми розглядали можливість платити з бюджету України, але такої можливості у законі про бюджет на 2016 рік не передбачено. Ми розуміємо, що займе досить багато часу внести зміни до держбюджету зараз. Тому ми чекаємо донорів, які, ми сподіваємось, допоможуть нам у цьому питанні», - сказав він.

Відео дня

За словами Насірова, раніше планувалося, що на дворічний проект із управління митницями може знадобиться 10-20 млн євро.

Як повідомляв УНІАН, у липні 2015 року Кабінет міністрів України в рамках реформи Державної фіскальної служби прийняв рішення передати Закарпатську, Львівську, Волинську та Чернівецьку митниці в управління міжнародної компанії. До таких компаній увійшла британська компанія Crown Agents. Імовірно, управління митницями буде здійснюватися в експериментальному режимі.

Наприкінці липня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк повідомив, що доручив керівництву ДФС організувати і виписати умови конкурсу з відбору управляючої митницями компанії.

У серпні Кабінет міністрів створив міжвідомчу робочу групу із залучення міжнародних компаній- радників щодо реформування державної митниці.

У грудні 2015 року Яценюк знову заявив, що уряд не відмовляється від ідеї передати митниці в управління іноземним компаніям, щоб зробити їх роботу ефективною і викорінити корупцію.