Фото УНИАН

Голова Центру стратегічних розробок (ЦСР) Олексій Кудрін на засіданні президії економічної ради вмовляв президента РФ Володимира Путіна знизити геополітичну напруженість для скорочення технологічного відставання.

Читайте такожПутін прокоментував фразу Медвєдєва щодо відсутності грошей на індексацію пенсій кримчанам

Як повідомляє газета «Ведомости», під час засідання президії економічної ради Олексій Кудрін пояснив президенту, що Росія технологічно відстала і повинна вбудовуватися в міжнародні технологічні ланцюжки. Для цього, за словами глави ЦСР, потрібно знижувати геополітичну напруженість. Путін, у свою чергу, у заключній промові на засіданні нагадав про тисячолітню історію і заявив, що країна не стане торгувати суверенітетом, нехай вона в чомусь і відстала. При цьому джерела газети заявили, що він у цьому ж виступі пообіцяв захищати суверенітет Росії до кінця свого життя.

Відео дня

Ще одне джерело видання заявило, що до цієї промови президент додав примирливу фразу про те, що не треба збільшувати напруженість і піддаватися на провокації. При цьому він висловив упевненість, що з країни не піде іноземний бізнес, якому вигідно працювати в Росії.

Читайте такожЕкс-міністр фінансів РФ Кудрін: "Навіть пройшовши дно, ми залишимося на цьому дні"

Офіційно в Кремлі не коментують подробиці заключної промови Путіна, вказуючи на те, що це була непублічна частина засідання. Представник Кудріна також не став коментувати дискусію.

У свою чергу присутній на засіданні бізнес-омбудсмен Борис Тітов висловив упевненість, що після цієї зустрічі сильно підвищилися шанси на успіх у прихильників активного стимулювання. Він пояснив це тим, що Путін раніше не коментував виступи учасників подібних заходів, а говорив про необхідність зберігати стабільність. Цього разу він про це майже не говорив.