REUTERS

Колишній співробітник Barclays PLC Стівен МакКлатчі, який курирував угоди щодо злиття і поглинання, звинувачується в передачі інсайдерської інформації водопровідникові Гері П'юзо, повідомляє The Wall Street Journal.

Читайте такожБританський банк Barclays закриває інвестбізнес в Росії та Австралії

За даними видання, яке посилається на дані прокуратури, МакКлатчі передавав інформацію про угоди ряду компаній, у тому числі PetSmart, CVS Health Duke Energy. Ввечері 31 травня 58-річний банкір був заарештований. За попередніми даними, він надавав інформацію та поради водопровідникові в обмін на ремонт своєї ванної і гроші.

Відео дня

Barclays підтвердив, що МакКлатчі був їхнім співробітником. Протягом семи років він працював в офісі банку на Манхеттені, де відповідав за участь банку у потенційних угодах щодо злиття і поглинання. У тому числі в його обов'язки входило поширення для окремих співробітників Barclays матеріалу «M&A Global Business Weekly Update», в якому містилися рекомендації, передає РБК.

Читайте такожПрибуток найбільших банків світу від сировинних ресурсів впав до десятирічного мінімуму

За словами урядовців, банкір надав П'юзо інформацію про більш ніж 10 угод щодо злиття і поглинання. За версією звинувачення, в обмін на це водопровідник частково безкоштовно відремонтував йому ванну кімнату. За даними слідства, завдяки цій інформації напарник П'юзо заробив $76 тис.

Сам П'юзо визнав свою провину і зараз співпрацює з урядом, повідомив прокурор Манхеттена. МакКлатчі пред'явлені звинувачення в таємній змові, шахрайстві і шахрайстві з цінними паперами.

Barclays заявив, що також співпрацює з урядом та вивчає цей інцидент. Адвокати обвинувачених не прокоментували інформацію.