В Казахстане госслужащих обяжут быть скромнее / qapa.fr

За морально-етичним виглядом держслужбовців та їх зовнішнім виглядом, який повинен відповідати встановленим вимогам, будуть стежити уповноважені з етики, повідомив на брифінгу керівник управління контролю у сфері держслужби Міністерства у справах державної служби РК Максат Мусін, передає Kapital.kz.

«Ціна на речі держслужбовців не встановлена, але встановлюються загальні принципи: скромність, етичність і так далі. В даний час це визначається із загальних морально-етичних норм державного службовця. Відповідність і невідповідність буде визначатися уповноваженим з етики, дисциплінарними комісіями в держорганах і Порадами з етики в регіонах», - сказав Максат Мусін.

Читайте такожНазарбаєв не виключає зміни державного ладу КазахстануПри цьому він зазначив, що за дотримання етичних норм відповідає безпосередньо сам державний службовець.

Відео дня

«У разі якщо будуть сумніви у дотриманні цих норм, то уповноважений з етики може звернути увагу на це і дати відповідну консультацію, вказівки. Якщо він не підкориться вказівкам уповноваженого з етики або відповідних керівних осіб, то уповноважений з питань етики може ініціювати розгляд дисциплінарної відповідальності та інших інструментів», - резюмував спікер.