REUTERS

Компанія Microsoft збільшила вдвічі кількість працівників, які будуть скорочені, і звільнить 2 850 осіб, повідомляє РБК з посиланням на Bloomberg.

"Ці звільнення називають частиною плану генерального директора компанії Сатьї Наделла з перегляду амбіцій компанії з розвитку телефонного бізнесу", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що в травні Microsoft оголосила про звільнення 1 850 співробітників, головним чином пов'язаних з виробництвом і продажем смартфонів. Таким чином, план звільнення співробітників збільшився більш ніж вдвічі.

Відео дня

Читайте такожMoody's погіршило прогноз за рейтингом Microsoft

"Ці дії Microsoft пов'язують зі спробою скоротити збитки від покупки телефонного бізнесу Nokia за 9,4 мільярда доларів 2014 року. Телефони з операційною системою (ОС) Windows займають менше 1% світового ринку смартфонів в першій чверті 2016 року порівняно з 84%, які контролюють телефони з ОС Andorid і 15% з ОС від Apple", - підкреслює видання.

Це вже не перше скорочення працівників телефонного бізнесу для Microsoft. Так, в липні 2015 року Microsoft скоротила 7 800 робочих місць. Вони торкнулися підрозділів, які займаються виробництвом мобільних телефонів.