Ілюстрація REUTERS

За ухвалення законопроекту №4470 "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України про корпоративні договори" за основу проголосувало 264 народних депутати при необхідному мінімумі в 226 голосів.

Презентуючи законопроект, народний депутат Вікторія Пташник зазначила, що даний документ регламентує укладення корпоративних договорів між власниками компаній для того, щоб уникнути спірних ситуацій при управлінні підприємством.

Відео дня

Читайте такожДепутати посилили вимоги для видачі кредитів та підвищили права позичальників

"Законопроект дозволяє за допомогою корпоративного договору домовлятися між собою (учасникам і власникам товариств – УНІАН) для вирішення спірних ситуацій, навіть якщо в майбутньому учасники посваряться між собою", – сказала вона.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада в грудні 2016 року прийняла в першому читанні законопроект, який дозволить удосконалити корпоративне управління в товариствах з обмеженою відповідальністю, створювати в них наглядові ради та укладати між учасниками корпоративні договори, що сприятиме збільшенню привабливості даної форми ведення бізнесу для інвесторів.