Фото УНІАН

Міністерство економічного розвитку і торгівлі запропонує Кабінету міністрів України включити міністра Степана Кубіва у наглядова рада Офісу бізнес-омбудсмена, покликаного захищати інтереси бізнесу в рамках його взаємодії з органами державної влади.

Читайте такожКубів розповів, якою буде експортна стратегія України

Відповідний проект розпорядження оприлюднено на сайті Мінекономрозвитку.

Відео дня

Згідно з документом, зміни у складі спостережної ради необхідні для її актуалізації, оскільки на даний момент до неї входить екс-голова Мінекономрозвитку Айварас Абромавічус. Розпорядження передбачає виключення з наглядової ради Абромавичуса і включення в нього Кубіва.

Як повідомляв УНІАН, Офіс бізнес-омбудсмена за два роки своєї роботи в Україні заощадив бізнесу 10 мільярдів гривень за рахунок забезпечення відшкодування податку на додану вартість та вирішення інших спірних питань.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України підготувало законопроект про Офісі бізнес-омбудсмена, що надає йому повноваження доступу до інформації і регулює його взаємодія з державними органами.

У разі прийняття парламентом документ на законодавчому рівні створить в Україні інститут бізнес-омбудсмена як незалежної організації, яка допомагатиме бізнесу в захисті прав на підприємницьку діяльність.