Смолій не проти використання українцями криптовалют / фото УНІАН

Виконуючий обов'язки голови Національного банку України Яків Смолій не захоплюється криптовалютами, але не проти того, щоб це робили інші українці.

Читайте такожПоліція Болгарії влаштувала облаву на власників біткойнів - конфіскованого вистачить на п'яту частину держборгу

«Я не маю біткойнів, але тим не менш, не проти того, щоб інші їх мали», - сказав Смолій під час зустрічі з представниками бізнесу в Європейській Бізнес Асоціації.

Відео дня

Він пояснив, що це питання поки що не врегульовано законодавчо, але Нацбанк не дотримується позиції заборони обігу криптовалют в Україні.

Раніше, 30 листопада, представники регуляторів фінансового ринку у складі Національного банку, Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку, Нацкомісії з регулювання ринків фінансових послуг на спільному брифінгу заявили, що продовжують роботу над визначенням правового статусу криптовалют в Україні, але при цьому попередили про високі ризики операцій з ними.

Довідка УНІАН. Однією з найпопулярніших криптовалют є віртуальна валюта Bitcoin, яку можна використовувати для оплати товарів або послуг у продавців, які готові їх брати. Валюта не має єдиного емісійного центру, а її випуск можливий випадковим чином будь-яким клієнтом системи.