Кандидати в Президенти України Петро СИМОНЕНКО, Арсеній ЯЦЕНЮК і Володимир ЛИТВИН боротимуться за третє місце на президентських виборах.

Про це сказав на прес-конференції в УНІАН перший заступник директора Центру інформаційних та маркетингових досліджень Геннадій ЛУКІВ, представляючи результати всеукраїнського репрезентативного опитування.

Г.ЛУКІВ повідомив, що якби вибори відбулися в найближчу неділю, то за Віктора ЯНУКОВИЧА проголосували б 29,3% виборців, за Юлію ТИМОШЕНКО - 23,9%. За третє місце, за словами експерта, змагаються П.СИМОНЕНКО (4,9%), А.ЯЦЕНЮК (4,8%), В.ЛИТВИН (3,8%).

Відео дня

Г.ЛУКІВ зазначив, що за Віктора ЮЩЕНКА готові проголосувати 3,1% опитаних, Сергія ТІГІПКА - 2,8%, Олега ТЯГНИБОКА - 1,5%, Олександра МОРОЗА - 1,1%, Людмилу СУПРУН - 0,7%, Сергія РАТУШНЯКА - 0,5%, за Анатолія ГРИЦЕНКА та Юрія КОСТЕНКА - по 0,2% виборців. В той же час проголосували б проти всіх - 9,8%, а 13,3% відповіли, що їм “важко сказати”.

На запитання: “Якби у найближчу неділю проводились вибори Президента України, чи взяли б Ви участь у голосуванні?”, 44,1% відповіли “однозначно так”, а 25,3% - “скоріше так”, 14,1% - “скоріше ні”, 10% - “однозначно ні”, а 6,5% не змогли відповісти.

Респондентам було поставлено питання: “Чи вважаєте Ви, що В.ЮЩЕНКО своїми діями за часи президентства зрадив своїм виборцям”, на яке 84,2% відповіли ствердно, а 9,5% відповіли “ні”. В той же час 6,3% відповіли, що не знають.

На запитання: “Чи підтримуєте Ви точку зору, що В.ЮЩЕНКО та В.ЯНУКОВИЧ координують свої дії проти українського уряду і особисто проти Ю.ТИМОШЕНКО”, 65,5% відповіли ствердно, 20,5% заперечили, а 14% відповіли, що не знають.

Опитування було проведено Центром інформаційних та маркетингових досліджень 3-9 грудня 2009 року. Опитано 2015 респондентів в усіх регіонах України. Похибка вибірки становить 2,2%.