Кримській автономії треба надати господарську самостійність для розвитку регіону, вважає кандидат на пост Президента України, голова Верховної Ради Володимир ЛИТВИН.

«Автономія має одержати повну господарську самостійність. Як мінімум, на п`ять років, щоб забезпечити реалізацію тих можливостей, які є у Криму, і щоб розвинути ініціативи», - сказав В.ЛИТВИН у п`ятницю ввечері в ефірі держтелерадіокомпанії «Крим», передає кореспондент УНІАН.

Кандидат в президенти відзначив, що перед ухваленням закону про надання Криму госпсамостійності, треба виконати три умови: прозоро сформувати владу в автономії, подавити криміналітет на півострові і провести інвентаризацію кримської землі.

Відео дня

«Головне - вибори мають проводитися виключно за мажоритарною системою. Люди мають контролювати депутатів, починаючи від Верховної Ради Криму і закінчуючи сільською, селищною радою», - заявив В.ЛИТВИН. Він наголосив, що в автономії право балотуватися у депутати повинні мати «тільки люди, які проживають в Криму». Не «треба допускати появи «доглядачів», які у Криму не живуть, коріння (в автономії) не мають, а приїдуть до Криму для того, щоб тишком-нишком бути обраними і дерибанити Крим», - сказав він.