Свій дипломатичний сезон у новому році Україна відкриє візитом міністра закордонних справ України Петра ПОРОШЕНКА до Королівства Іспанії 10-11 січня.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Міністерства закордонних справ України, глава українського дипломатичного відомства стане одним з перших високопосадовців, який відвідає Мадрид після того, як Іспанія офіційно приступила до головування в Європейському Союзі.

В центрі уваги переговорів з міністром закордонних справ Іспанії та іншими урядовцями будуть пріоритети взаємодії під час головування Іспанії в ЄС, у тому числі щодо укладення Угоди про асоціацію Україна-ЄС, узгодження графіка політичного діалогу на першу половину поточного року, шляхи лібералізації візового режиму між Україною та ЄС.

Відео дня

Важливим пріоритетом зустрічей стане обговорення шляхів покращання соціального становища української громади, яка проживає в Іспанії, а також надання додаткового імпульсу торговельно-економічній та інвестиційній співпраці двох країн.

За підсумками переговорів планується підписання окремих двосторонніх документів.

Очікується, що в рамках візиту міністр зустрінеться з керівництвом та членами Іспанської конфедерації підприємницьких організацій, що об’єднує провідних представників іспанського бізнесу. Передбачається також зустріч з численною українською діаспорою, яку П.ПОРОШЕНКО урочисто привітає з новорічними та різдвяними святами.