Лідер політичної партії «Фронт змін» Арсеній ЯЦЕНЮК балотується на пост Президента України для того, щоб розпочати процес модернізації України.

Про це він сказав під час прямої лінії з читачами газети «Комсомольская правда в Украине», повідомили УНІАН у прес-службі А.ЯЦЕНЮКА.

Він наголосив, що Президент “повинен очолити процес змін в Україні”. За словами А.ЯЦЕНЮКА, “реалізація державного процесу будівництва має здійснюватися виключно з посади Президента”. “І я йду в президенти саме для того, щоб розпочати процес модернізації України в цілому”, - сказав він.

Відео дня

При цьому А.ЯЦЕНЮК додав, що, “звичайно, щоб це сталося, потрібен і прем`єр, у якого все в порядку і з професійними якостями, і з головою, а також потрібен весь склад Кабінету міністрів”. “Але це вже “друга серія”, - зазначив кандидат у президенти.

За словами А.ЯЦЕНЮКА, “якщо в країні зміниться Президент, якщо в країні зміниться політика офісу №1, отоді країну можна міняти”. При цьому він додав: “А якщо прийде ЯЦЕНЮК на посаду прем`єр-міністра, навіть зі своєю фракцією, навіть зі своєю коаліцією та своєю програмою, він наткнеться на одне - на старе і минуле, що сидітиме на посту Президента України”. За його словами, у такій ситуації “це - безглузде завдання”, і тоді знову “буде боротьба”.

“Тому я хочу очолити процес змін у країні. І очолити цей процес можна тільки з однієї посади – з посади Президента країни”, - наголосив А.ЯЦЕНЮК.

На запитання, хто в Україні може стати прем`єр-міністром, Арсеній ЯЦЕНЮК відповів: «Пройдуть дострокові парламентські вибори, буде нова коаліція, і саме коаліція вноситиме Президентові кандидатуру прем`єр-міністра”. “У країні є три людини, які можуть бути прем`єрами. Будуть вибори – одразу й побачите”, - сказав він.