Боротьба за голоси виборців Сергія ТІГІПКА між кандидатами у президенти України Віктором ЯНУКОВИЧЕМ і Юлією ТІМОШЕНКО завершиться безрезультатно.

Таку думку в інтерв`ю УНІАН висловив заступник директора Інституту країн СНД Володимир ЖАРИХІН.

«Електорат С.ТІГІПКА складається з «біло-блакитних», які не люблять В.ЯНУКОВИЧА, і тих «помаранчевих», хто не любить Ю.ТИМОШЕНКО, – тобто протестний електорат обох кандидатів», - вважає В.ЖАРИХІН.

Відео дня

За його словами, штабам обох кандидатів буде складно залучити на свій бік цих людей. «Мені здається, що ці виборці розділятися на групи, які не прийдуть на вибори, а голоси тих, хто прийде на виборчі дільниці, розподілятися хаотично», - вважає експерт.

«Виборець С.ТІГІПКА прагматичний і освічений, він не ловиться на популістські штуковини. Цьому виборцю бракує «інтелектуалізму» В.ЯНУКОВИЧА, а в Ю.ТИМОШЕНКО бракує передбачуваності та надлишок популізму. Мені здається, боротьба за голоси виборців С.ТІГІПКА закінчиться нічим», - сказав В.ЖАРИХІН.

Він також вважає, що саме електорат С.ТІГІПКА може мати вирішальний вплив на результат президентських перегонів.

На думку експерта, якби В.ЯНУКОВИЧ у першому турі набрав на 14-16% голосів більше, ніж Ю.ТИМОШЕНКО, то лідеру Парії регіонів була б забезпечена перемога у другому турі. Водночас, якщо розрив був би 3-4%, то можна було говорити, що Ю.ТИМОШЕНКО переможе.

«Тут прикордонна ситуація. Приблизно 10% голосів компенсується за рахунок кандидатів, які не пройшли до другого туру», - сказав В.ЖАРИХІН.

На його думку, до Ю.ТИМОШЕНКО перейде значна частина голосів Арсенія ЯЦЕНЮКА і Віктора ЮЩЕНКА, що становитиме близько 10%, у В.ЯНУКОВИЧА безперечним ресурсом є голоси Петра СИМОНЕНКА.

Разом з тим В.ЖАРИХІН вважає, що зараз В.ЯНУКОВИЧ з незначним відривом – 1-4% – випереджає Ю.ТИМОШЕНКО.