Прокуратура Києва оскаржила рішення Київської міської ради про включення нежитлових споруд Володимирського ринку (вул. Горького, 115) і Житнього ринку (вул. Верхній Вал, 16) до переліку підприємств, що підлягають приватизації та продажу.

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури, протест ухвалено за результатами перевірки, проведеної за дорученням прокурора столиці Євгена Блажівського.

Прокуратура виявила порушення вимог законів «Про приватизацію державного майна» та «Про місцеве самоврядування в Україні».

Відео дня

Зокрема, зазначені приміщення виставлені на приватизацію не як цілісні комплекси, а як окремо визначені приміщення, причому рішення про їхню приватизацію не погоджене з Київським міським територіальним відділенням Антимонопольного комітету України.

Навіть більше, майнові операції, які здійснюють органи місцевого самоврядування з об’єктами комунальної власності, не повинні ослаблювати економічних засад місцевого самоврядування, зменшувати обсяг та погіршувати надання послуг населенню. Якщо вказані ринки будуть приватизовані та продані, міський бюджет недоотримає стабільних надходжень, а це завдасть значного удару малому та середньому бізнесу, тисячі представників якого будуть залишаться без заробітку, заявляють у прокуратурі.

Протест підлягає обов’язковому розгляду в Київраді у передбачений законом десятиденний термін.

Як повідомляв УНІАН, 3 лютого Блок Віталія Кличка заявив, що звернувся до органів контролю з проханням перевірити законність включення приміщень Володимирського і Житнього ринків столиці до програми приватизації.

Коментуючи це звернення, заступник голови фракції Блоку Кличка, член постійної комісії Київради з питань торгівлі, підприємництва, громадського харчування та послуг Наталія Новак повідомила, що 29 жовтня 2009 року Київрада прийняла рішення № 541/2610 «Про внесення змін до рішення Київради від 08.02.2007 № 62/723 «Про Програму приватизації комунального майна територіальної громади міста Києва на 2007-2010 роки». Вона зазначила, що проект рішення був поданий з голосу, без пояснювальної записки та обговорення у комісіях і передбачає продаж з аукціону будівель Житнього і Володимирського ринків.