Кабінет Міністрів України виділив із резервного фонду 175 млн. грн. на реалізацію протиповеневих заходів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив сьогодні на прес-конференції в Кабміні міністр з питань надзвичайних ситуацій Володимир Шандра.

«Це буде фінансування заходів МНС, Міністерства охорони здоров’я, Мінагрополітики, Мінтрансу – це практично всі міністерства, які потребують детальнішої підготовки до можливого паводку», - сказав В.Шандра.

Відео дня

Зокрема, за його словами, за рахунок цих коштів фінансуватимуться роботи із забезпечення пропуску криги і трансграничних вод дніпровського та деснянського каскадів, виконання санітарно-епідеміологічних заходів для забезпечення належної якості питної води у паводкових регіонах, а також належного стану гідротехнічних споруд та зливної каналізації.

Крім того, Кабінет Міністрів створив урядову комісію із запобігання повені та ліквідації її можливих наслідків.

За словами В.Шандри, комісію очолив перший віце-прем’єр-міністр України Олександр Турчинов.

«До урядової комісії ввійшли майже всі керівники тих міністерств, які попередньо братимуть участь у мінімізації наслідків повені», - сказав В.Шандра.

Міністр повідомив, що, згідно з прогнозом гідрометцентру, цього року очікується повінь на рівні 1979 року. «Кількість снігу по Україні у 2-3 рази вища, ніж буває зазвичай, і на основі ряду даних прогнозується, що весняне водопілля буде або середнього рівня, або вищого за середній», - сказав він.

В.Шандра також зазначив, що спеціальні піротехнічні загони Міністерства з питань надзвичайних ситуацій вже розпочали вибухові роботи з підриву криги на річках у Львівській, Миколаївський та Херсонській областях.