Розробку нового генерального плану Києва до 2025 року планується завершити до кінця першого кварталу 2011 року.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив сьогодні на прес-конференції виконувач обов`язків начальника Головного управління містобудування, архітектури й дизайну міського середовища КМДА Сергій БРОНЕВИЦЬКИЙ.

За його словами, планується, що генеральний проектувальник завершить розробку концепції генерального плану Києва в квітні ц.р. Після проведення громадського обговорення концепції документ буде винесено на розгляд Київської міської ради.

Відео дня

«Можливо, в липні ми затвердимо концепцію генерального плану», – сказав С.БРОНЕВИЦЬКИЙ.

Він уточнив, що після затвердження концепції роботи з розробки генерального плану буде продовжено. На початку 2011 року генплан планується винести на державну експертизу, а також провести громадське обговорення документу, а наприкінці першого кварталу 2011 року – затвердити новий генплан.

У свою чергу, перший заступник начальника комунальної організації «Центр містобудування й архітектури» Василь ПРИСЯЖНЮК відзначив, що особливістю нового генплану буде нова структура міста. Зокрема, місто буде розбито на адміністративно-планувальні райони в межах існуючих районів (раніше існувало 6 планувальних зон).

Для кожного району буде зроблено розрахунки щодо обсягів планованого будівництва житла, кількості робочих місць, об`єктів громадського призначення.

Як повідомляв УНІАН, замовником нового генерального плану Києва до 2025 року виступає Головне управління містобудування й архітектури КМДА, генеральним підрядником – КО «Центр містобудування й архітектури».