На похорон Президента Польщі Леха Качинського та його дружини Марії мають наміри приїхати глави 41 держави.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомляє Gazeta Wyborcza.

За даними видання, офіційно свою участь у жалобній церемонії вже підтвердили президенти 41 країни, серед яких Президент США Барак ОБАМА, Президент РФ Дмитро МЕДВЕДЄВ, канцлер ФРН Ангела МЕРКЕЛЬ та Президента Франції Ніколя САРКОЗІ.

Відео дня

У Посольстві України в Польщі УНІАН підтвердили, що у похороні Качинських візьмуть участь Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ та міністр закордонних справ Костянтин ГРИЩЕНКО.

Співрозмовник агентства сказав, що візит В.ЯНУКОВИЧА та К.ГРИЩЕНКА офіційно підтверджено.

У посольстві не виключили, що в жалобній церемонії можуть взяти участь інші високопосадовці з України, серед яких голова Верховної Ради Володимир ЛИТВИН, але не змогли уточнити, коли буде оприлюднено остаточний офіційний список делегації.

"Список постійно змінюється", - відзначили у диппредставництві.

У посольстві також підтвердили участь у похороні Качинських колишнього Президента України Віктора ЮЩЕНКА та екс-прем`єр-міністра Юлії ТИМОШЕНКО.

Як повідомляв УНІАН, літак польського Президента Л.Качинського розбився поблизу Смоленська вранці 10 квітня 2010 року. За попередніми даними, літак Ту-154 зачепився за верхівки дерев в умовах поганої видимості через сильний туман. На борту літака перебувало 96 осіб. Не вижив ніхто.

Серед загиблих - сам Президент, його дружина і частина керівництва країни. Вони прямували до Катині на жалобні заходи на місці масового поховання польських офіцерів, розстріляних НКВС у березні 1940 року.

Похорони упізнаних пасажирів відбудуться в Польщі в суботу, 17 квітня. Президентське подружжя поховають наступного дня.