Верховна Рада ухвалила за основу запропонований Президентом Віктором ЯНУКОВИЧЕМ проект закону “Про засади внутрішньої та зовнішньої політики”.

Як передає кореспондент УНІАН, за ухвалення відповідного законопроекту проголосували 253 народних депутати з 430, зареєстрованих у сесійній залі.

Зокрема, законопроект підтримали 171 депутат від Партії регіонів, 23 – від БЮТ, 10 – від НУ-НС, 27 – від КПУ, 19 – від Блоку Литвина та 3 позафракційних.

Відео дня

При цьому 81 депутат проголосував проти ухвалення цього проекту закону.

Як повідомляв УНІАН, у своєму законопроекті “Про засади внутрішньої і зовнішньої політики” В.ЯНУКОВИЧ пропонує виключити із законодавства норми, за якими держава інтегрується в євроатлантичний безпековий простір та прагне набуття членства у НАТО.

Також Президент пропонує визначити пріоритетною засадою зовнішньої політики набуття нашою державою членства у Європейському Союзі.

Крім того, у проекті закону про засади зовнішньої і внутрішньої політики зазначається, що “Україна як європейська позаблокова держава здійснює відкриту зовнішню політику і прагне співробітництва з усіма зацікавленими партнерами, уникаючи залежності від окремих держав, груп держав чи міжнародних структур”.

При цьому дотримання Україною політики позаблоковості означає “неучасть України у військово-політичних союзах, пріоритетність участі у вдосконаленні та розвитку європейської системи колективної безпеки, продовження конструктивного співробітництва з НАТО та іншими військово-політичними блоками з усіх питань, що становлять взаємний інтерес”.