У Берліні урядовців відпускають додому, якщо вони дуже пітніють через спеку.

Про це повідомляє сьогодні інтернет-версія французького видання «Le Nouvel Observateur» з посиланням на берлінське щоденне видання BZ.

За інформацією видання, оскільки температура повітря у Берліні досягла 40 градусів цього тижні, урядовцям було запропоновано йти додому.

Відео дня

«Це рішення має бути ухвалене, поки ви не знепритомніли… Рішення не працювати сьогодні може бути розумним рішенням, до якого я поставлюся з розумінням», - цитує видання уривок електронного листа, відправленого директором офісу, що опікується податковими порушеннями, Еріком ШЛІПАКЕ своїм 260 співробітникам.

«Кожен має вирішити для себе, чи здатний він працювати за таких температурах», - додав урядовець у своєму повідомленні, яке він закінчив словами: «З привітом, залитим потом».

Разом з тим видання відзначає, що підтвердити достовірність електронного листа не вдалося, оскільки цей офіс виявився недоступний.

Минулого тижня температура повітря у Берліні щодня перевищувала позначку 35 градусів за Цельсієм.

Спека вже призвела до поломок систем кондиціонування у швидкісних потягах, що спричинило в країні активні політичні дебати.