Президент Ізраїлю Шимон ПЕРЕС впевнений, що Україна може сприяти зближенню Росії та Заходу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на спільній прес-конференції з Президентом України Віктором ЯНУКОВИЧЕМ сьогодні у Києві.

Ш.ПЕРЕС відзначив гарні відносини України як з Росією, так і з західними країнами. «Завдяки Україні відбувається зближення Росії із Заходом», - сказав Ш.ПЕРЕС.

Відео дня

Також, відповідаючи на запитання журналістів, Ш.ПЕРЕС погодився з тим, що Україна може зробити значний внесок у врегулювання Близькосхідного конфлікту. «Великий плюс, що Україна може говорити з обома сторонами», - сказав Президент Ізраїлю, привітавши те, що Україна має добрі відносини як з однією, так і з іншою стороною конфлікту.

Відповідаючи на запитання щодо ходу переговорів з Палестиною, Ш.ПЕРЕС зауважив, що зараз тривають тристоронні переговори Ізраїлю, Палестини і США для відновлення прямих перемовинів між Ізраїлем і Палестиною. «Я думаю, що всі сторони зацікавлені, щоб ці переговори відновились», - сказав Ш.ПЕРЕС. Він відзначив, що зараз відбуваються складні переговори на тристоронньому рівні.